søndag 4. juli 2010

Sommerbukse til SommerKnotten!

Jeg har lett "land og strand" etter kule, men ikke "skjorta-av-ryggen-din"-dyre, sommerklær til Knotten, nå nar det endelig har blitt sommer. Jeg er kresen når det gjelder Knotteklær, og jeg synes at barneklær stort sett er generelt "dølle", som min søster ville sagt, eller kjedelige som jeg sier.:P
Så da må man ta saken i egne hender og sy en sommerbukse til Knotten selv.;)

Jeg fant et mønster på babykortbukse i Børnetøj du selv kan sy (boken jeg ikke kan unnvære, spesielt siden det er min eneste mønsterbok, hehe). Skar til alle deler i går kveld, og begynte såvidt på montering. Gjorde meg ferdig med buksen i morges mens Knotten sov utpå litt. (Ikke så rart at ungen sov kanskje, siden natten i natt var første natt uten at han våknet og holdt show på over en uke...*dån* Mamma'n derimot, er fortsatt på søvnunderskudd...)
Jeg brukte vanlig grå college-jersey, en rest som ble kjøpt veldig billig på Stoff & Stil, og et vårgrønt "flodhest"-stoff kjøpt på IKEA som kontraststoff til lomme, applikasjon og selvlagde skråbånd.

Og slik ble resultatet:

Lomme på brystet, til å putte småstein, smokker eller kavring nedi.:)

 Strikk i beina, for å få litt posete form.:) Den er fin uten strikk også, så  det er mulig jeg tar ut strikken etterhvert.

Baksiden, med en (elendig) applikert flodhest på rumpa.
 Nærbilde av flodhesten.

Halen er løs for at "Flode" skal kunne vifte vekk fluer med den. Den er bare sikksakket tett rundt kanten for å unngå oppfrynsing.

Den stolte eier med buksa på. (Rynkene bak er forresten bare skrukker som jeg ikke har strøket ut etter vask av stoffet.)


God å krype i også!
 


Dette er bare mitt andre forsøk på å sy klær (har bare sydd en lang Knottebukse tidligere), så bær over med meg når det gjelder skeive sømmer og halvdårlig applikasjon.;)
Knotten ble fornøyd i allefall, og da er jeg også det.:)

3 kommentarer:

 1. Så søt den var, både bukse og modellen.
  :)

  SvarSlett
 2. hei trykket meg inn her gjennom noen andre. Mye flott du lager, jeg kommer gjerne inn hit igjen. Legger meg til som følger!

  SvarSlett
 3. Tusen takk begge to.:)

  Koselig at du vil følge oss, Natalie.:)

  SvarSlett